Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 4 November 2010

2010.11.04 - Nyhetsbrev

Det er oppdaget en svakhet i Internet Explorer som Microsoft har omtalt i en advisory. I tillegg har Adobe innsett alvoret av svakhetene i sine programmer og fremskynder sin patchedag. Og til slutt: Å bruke PayPal på iPhone kan være risikabelt disse dagene.

Microsoft Releases Security Advisory for Internet Explorer (2458511)

Microsoft har publisert en advisory som gjelder en sårbarhet i Internet Explorer 6, 7 og 8. En feil i HTML parsingen gjør at spesielle CSS tegn kan overskrive minnelokasjoner, som igjen fører til eksekvering av vilkårlig kode. DEP beskytter mot slike sårbarheter og er påslått som standard i Internet Explorer 8.
Anbefaling
Følg workarounds beskrevet i artikkelen, eller benytt andre nettlesere frem til sårbarheten er reparert.
Referanser
http://www.microsoft.com/technet/security/advisory/2458511.mspx
http://blogs.technet.com/b/srd/archive/2010/11/03/dep-emet-protect-against-attacks-on-the-latest-internet-explorer-vulnerability.aspx
http://www.symantec.com/connect/blogs/new-ie-0-day-used-targeted-attacks

Security Advisory for Adobe Flash Player, Adobe Reader and Acrobat (APSA10-05)

Adobe har bestemt seg for å fremskynde patchingen fra 9. november til torsdag 4. november.
Anbefaling
Referanser
http://www.adobe.com/support/security/advisories/apsa10-05.html

PayPals iPhone app sjekker ikke digital signatur

I PayPals applikasjon for iPhone er det oppdaget at den ikke sjekker de digitale signaturene for å bekrefte websider. Noe som gjør at en kan bli angrept via "man-in-the-middle" på f.eks trådløse nettverk. PayPal har alt fikset dette og Apple skal bare godkjenne den nye versjonen. PayPals app for Android er ikke berørt.
Anbefaling
Referanser
http://news.cnet.com/8301-27080_3-20021730-245.html?tag=mncol;title

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>