Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 3 March 2011

2011.03.03 - Nyhetsbrev

Applikasjoner som inneholder trojaner/bakdør er blitt funnet på Android Market, samt Apple har sluppet versjon 10.2 av iTunes som fikser en rekke svakheter.

Googles Android Market har formidlet apps med trojaner/bakdør

Googles Android Market har formidlet over 50 forskjellige applikasjoner med trojaner/bakdør til Android mobiltelefoner. Applikasjonene er i utgangspunktet ufarlige, men har blitt lastet ned av kriminelle som har utstyrt dem med malware. Applikasjonene har så blitt publisert på Android Market igjen. Trojaneren gir bakmennene full kontroll over telefonen, inkludert nedlasting av ny programkode og opplasting av informasjon.
Referanser
http://www.droid-life.com/2011/03/02/droiddream-malware-enters-official-android-market-chaos-ensues-after-root-exploit-found-embedded/#more-27460

Apple lanserer iTunes 10.2

Apple har lansert iTunes 10.2 for å patche flere svakheter i iTunes og WebKit. De mest alvorlige svakhetene kan potensielt gjøre det mulig for en angriper å eksekvere kode på et sårbart system.
Anbefaling
Oppdater ved første anledning.
Referanser
http://support.apple.com/kb/HT4554
http://lists.apple.com/archives/security-announce/2011/Mar/msg00000.html

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>