Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 15 March 2011

2011.03.15 - Nyhetsbrev

Adobe melder i dag om nok en 0-day svakhet i Flash/Acrobat Reader. Svakheten utnyttes allerede aktivt i målrettede angrep.

Microsoft har sluppet versjon 9 av Internet Explorer som blant annet inneholder oppdatert sikkerhetsfunksjonalitet.

Google har sluppet en ny versjon av Chrome som fikser en alvorlig svakhet.

Versjon 9 av Internet Explorer er sluppet

Microsoft har sluppet versjon 9 av Internet Explorer. Denne inneholder mange sikkerhetsfikser og også nye sikkerhetsfunksjoner som filtrering av ActiveX-tillegg, bedre filtrering av Cross Site Scripting (XSS)-angrep og et oppdatert filter mot malware (Smart Screen Filter).
Referanser
http://microsoft.com/ie

Ny 0-day-svakhet for Adobe Flash brukes aktivt i målrettede angrep.

Adobe informerer om at det har blitt oppdaget en svakhet i Flash Player. Vellykket utnyttelse av svakheten kan føre til at en angriper får kontroll over et sårbart system.

Det rapporteres om aktiv utnyttelse av svakheten i målrettede angrep, hvor et Excel-dokument med en integrert Flash-fil (.swf) sendes på mail til offeret. Adobe er i gang med å rette opp i feilen, og regner med å ha en patch klar i løpet av neste uke.

Adobe Acrobat Reader er også sårbar, men har ikke blitt brukt til angrep så langt. Adobe Reader X, som inneholder sandbox-funksjonalitet, beskytter mot dette angrepet, men vi anbefaler likevel alle om å være ekstra oppmerksomme på mailvedlegg frem til feilen har blitt rettet.

Det kan også lønne seg å benytte seg av tillegg til web-browsere som bare tillater Flash å kjøre på godkjente sider. Se: http://noscript.net/
Anbefaling
Installer oppdatering så fort den blir gjort tilgjengelig.
Vær forsiktig med å åpne excel-dokumenter fra personer du ikke stoler på.
Referanser
http://www.adobe.com/support/security/advisories/apsa11-01.html

Google Releases Chrome 10.0.648.133

Google har lansert en ny versjon av deres nettleser, Chrome. Versjonsnummeret er nå oppe i 10.0.648.133, og oppdateringen er hovedsakelig rettet mot en sårbarhet som kan tillate en angriper å eksekvere vilkårlig kode på et utsatt system.
Anbefaling
Oppdater ved anledning.
Referanser
http://googlechromereleases.blogspot.com/2011/03/stable-and-beta-channel-updates.html
Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>