Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 19 May 2011

2011.05.19 - Nyhetsbrev

Statistikk fra Microsofts Smartscreen filter viser at 1 av 14 programfiler som brukere velger å laste ned er malware.

1 av 14 programfiler som lastes ned er malware iflg. Microsoft

Statistikk fra Microsoft viser at 1 av 14 programfiler som brukere laster ned er malware. Bakgrunnsmaterialet kommer i fra Microsofts Smartscreen tjeneste for Internet Explorer 8 og 9.

Smartscreen er et filter som varsler brukere hvis det er sannsynlig at programfilen som brukeren har valgt å laste ned er malware. En av fordelen med filteret er at det kun varsler hvis det er stor sannsynlighet at det dreier seg om malware. Dette gjør at brukeren vil ta advarselen med større alvor, i motsetning til andre nettlesere som varsler for samtlige filer som lastes ned. Brukeren kan så velge om han eller hun fortsatt vil laste ned programfilen på tross av advarselen. Filteret gir god beskyttelse mot social engineering hvor brukere lures til å laste ned malware som falsk antivirus og lignende.
Referanser
http://blogs.msdn.com/b/ie/archive/2011/05/17/smartscreen-174-application-reputation-in-ie9.aspx

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>