Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 8 June 2011

2011.06.08 - Nyhetsbrev

Oracle har sluppet sikkerhetsoppdateringer som retter en rekke feil i java.

I dag er det den offisielle IPv6 dagen.

I dag er det IPv6 dag

I dag vil flere større nettsteder som google, yahoo, microsoft, mozilla og facebook være mulige å nå via IPv6. Flere av disse kjører såkalt "dual-stack" noe som betyr at de også vil være mulige å nå via IPv4 i denne perioden. Testen startet i dag klokken 0200 og vil vare frem til torsdag klokken 0159 norsk tid. Dette er en glimrende mulighet for de som har tatt i bruk IPv6 til å teste oppsettet sitt, samt avdekke eventuelle problemer.
Referanser
http://isc.sans.org/diary/IPv6+Day+Started/11023
http://www.ipv6day.org/

Oracle fikser kritiske java sikkerhetsfeil

Oracle har lansert sikkerhetsoppdateringer som skal rette opp i en rekke kritiske sårbarheter i Java. Det er snakk om totalt 17 sårbarheter som er gjeldende for Java Development Kit (JDK) og Java Runtime Environment (JRE) versjon 6 og 1.4.2.

Samtidig gir Oracle 9 av de 17 sårbarhetene en Common Vulnerability Scoring System (CVSS) score på 10.0 - den høyeste poengsummen som er mulig å oppnå. Alle disse sårbarhetene kan bli utnyttet av en ekstern angriper, og uten bruk av autentisering. De nevner samtidig at sårbarhetene med CVSS-score på 10 er kun gjeldende på systemer hvor brukeren har administratorprivilegier, som er typisk på Microsoft Windows. De samme sårbarhetene gis en CVSS-score på 7.5 på andre operativsystemer som GNU/Linux eller Solaris.
Anbefaling
Alle oppfordres til å oppdatere snarest mulig.
Referanser
http://www.oracle.com/technetwork/topics/security/javacpujune2011-313339.html

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>