Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 23 June 2011

2011.06.23 - Nyhetsbrev

FBI har slått til mot to gjenger som har distribuert falsk anti-virus. Hackere har slettet alt av data hos et web-hosting firma i Australia. Firefox og Metasplit-rammeverket er ute i nye versjoner.

FBI slår til mot to gjenger som står bak spredning av falsk anti-virus

FBI har slått til mot to kriminelle gjenger som har distribuert falsk anti-virus. Til sammen har over 1 million personer blitt lurt til å betale for programvaren, noe som har gjort at svindlerne har tjent 74 millioner dollar. Så langt er to bakmenn arrestert. Politi fra 12 land er involvert i saken.
Referanser
http://www.fbi.gov/news/stories/2011/june/cyber_062211/cyber_062211

Hackere tar ned web-hosting firma i Australia

Hackere har angrepet et større hosting-firma i Australia. Firmaet "Distribute.IT" hadde over 4800 web-sider hostet hos seg. Under angrepet ble alt av data fra serverne slettet. Det viste seg snart at firmaet ikke hadde noen offline backup av dataene og at de derfor var tapt for alltid. Firmaet har i dag blitt kjøpt opp av en konkurrent. Saken viser hvor viktig det er med offline backup og at data i "nettskyen" ikke nødvendigvis er trygge.
Referanser
http://www.theregister.co.uk/2011/06/21/hacks_wipe_aus_web_and_data/
http://www.distributeit.com.au/

Firefox 5.0 er ute

Firefox 5.0 er sluppet av Mozilla. Alle brukere av Firefox 4.x bør oppgradere så fort som mulig, da den eldre versjonen inneholder flere alvorlige svakheter. Det vil ikke bli sluppet nye versjoner av Firefox 4.x. Eneste valg er derfor å oppgradere til v5.x. Den enda eldre versjon 3.x blir fortsatt oppdatert med sikkerhetspatcher.
Referanser
http://www.mozilla.org/security/known-vulnerabilities/firefox.html
http://www.mozilla.com/en-US/firefox/new/

Metasploit-rammeverket slippes i ny versjon med 11 nye exploit moduler.

Metasploit har nå kommet i versjon 3.7.2 med 11 nye exploit-moduler, deriblant en modul som går mot Cisco AnyConnect ActiveX. Det er også lagt inn oppdateringer som gjør det lettere å stjele hash-dumps av passord på maskiner med Linux, Solaris eller Mac OS X.
Referanser
https://dev.metasploit.com/redmine/projects/framework/wiki/Release_Notes_372

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>