Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 3 August 2011

2011.08.03 - Nyhetsbrev

Organisert spionasje mot 72 bedrifter og land avslørt av McAfee.
Nedgang i spredning av falsk antivirus de siste ukene skyldes politiaksjoner.

McAfee har avslørt massiv internasjonal spionasje mot bedrifter og offentlige institusjoner

McAfee har avslørt organisert spionasje mot 72 organisasjoner, inkludert India, Sør Korea og USA, samt bedrifter innen forsvar og teknologi. Spionasjen har foregått over en fem års periode. Angriperne har skaffet seg innpass i bedriftenes nettverk vha. såkalt "spear-phising", dvs. at de har sendt eposter med angrepskode til utvalgte personer. Angrepskoden har så tatt over brukernes maskiner ved å utnytte upatchede sårbarheter på brukernes maskiner. Les hele rapporten på bloggen til McAfee.
Referanser
http://blogs.mcafee.com/mcafee-labs/revealed-operation-shady-rat
http://www.reuters.com/article/2011/08/03/us-cyberattacks-qa-idUSTRE7720IS20110803

Nedgang i spredning av falsk antivirus

Spredning av falsk antivirus har nesten stoppet opp de siste ukene. Bakgrunnen er i følge Brian Krebs at politi på tvers av landegrensene endelig har begynt å ta denne type svindel alvorlig og arrestasjoner har blitt foretatt i blant annet USA og Russland. Forskere ved University of California, San Diego har funnet ut at 1 av 50 med falsk antivirus installert på datamaskinen betaler for det som i realiteten er en trojaner. Omfanget av svindel med falsk antivirus er stort. I juni 2011 ble det arrestert kriminelle i syv land som hadde lurt hele $72 millioner fra sine ofre.
Referanser
http://krebsonsecurity.com/2011/08/fake-antivirus-industry-down-but-not-out/

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>