Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Tuesday 1 November 2011

2011.11.01 - Nyhetsbrev

Symantec har laget en rapport om målrettede angrep mot kjemisk industri.

Målrettet trojaner mot kjemisk industri

Symantec har laget en rapport om et målrettet angrep mot 48 firmaer innen kjemisk- og forsvarsindustri. Trojaneren som ble brukt er et gammelt fjernstyringsverktøy kalt PoisonIvy. Denne ble pakket inn i et kryptert arkiv for å gjøre det vanskelig for anti-virus å oppdage den. Nøkkelen var vedlagt i e-posten. Trojaneren ble så sendt ut og ga seg ut for å være en oppdatering av Flash Player eller Adobe Reader.

Den initielle infiserte maskinen ble brukt til å angripe flere maskiner i nettverket ved å benytte seg av lagrede passord fra PCen.

Etter å ha oppnådd nok tilgang i nettverket har angriperne deretter kopiert ut design-dokumenter, formler og detaljer om produksjonsprosesser.
Referanser
http://www.symantec.com/content/en/us/enterprise/media/security_response/whitepapers/the_nitro_attacks.pdf
http://www.theregister.co.uk/2011/10/31/chemical_firms_hacked/

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>