Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 10 November 2011

2011.11.10 - Nyhetsbrev

Apple oppdaterer Java for OS X. FBI har gjennom lengre tids samarbeid med ulike instanser tatt ned et botnett med millioner av infiserte klienter. Vi har håndtert infeksjoner i dette botnettet for mange av våre kunder. Fortsatt ser vi infiserte klienter som forsøker å kommunisere med infrastrukturen som nå er tatt ned.

Apple oppdaterer Java for OS X

Apple har sluppet en oppdatering til Mac OS X som retter fire svakheter i Java. Svakhetene har tidligere blitt rettet av Oracle i Java for andre systemer.
Referanser
http://support.apple.com/kb/HT1222

Operation Ghost Click: Stort botnett tatt ned, 6 arrestert i Estland

FBI har i samarbeid med private bedrifter og offentlige instanser tatt ned et botnett bestående av flere millioner infisert klienter. Botnettet bestod av både Windows og Mac klienter. Enkelte varianter av malware som ble benyttet endret også DNS-oppsettet på routeren til brukerne. De kriminelle som stod bak har trolig svindlet til seg 14 millioner dollar ved å manipulere annonsestjenester på Internett.

DNS-tjenerne som ble brukt av de kriminelle har blitt erstattet med lovlige tjenere for å unngå problemer for de som er infisert. Brukerne vil naturligvis fortsatt være infisert og må selv sørge for å bli kvitt infeksjonen, fortrinnsvis ved å reinstallere operativsystem og applikasjoner.
Referanser
http://www.fbi.gov/news/stories/2011/november/malware_110911/malware_110911
http://m.krebsonsecurity.com/?source=cache_based_redirect_high

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>