Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 24 November 2011

2011.11.24 - Nyhetsbrev

Større spredning av bredolab trojaneren via falske iTunes gavekort er observert denne uken.

Større spredning av bredolab via falske iTunes gavekort

Et tysk sikkerhetsfirma melder at de har sett en større spredning at epost som inneholder et falskt iTunes gavekort den siste uken. Eposten forsøker å lokke leseren til å åpne en .zip fil som inneholder trojaneren bredolab. Sophos skriver på sin blogg at det ikke er uvanlig at man ser en økning av spredning av malware rundt helligdager og større begivenheter. Og et iTunes gavekort kan komme godt med for de som venter på "Black Friday" i morgen. "Black friday" er en stor årlig begivenhet i Amerika dagen etter "Thanksgiving" som markerer starten på julehandlingen. Se lenkene under for mer informasjon.
Referanser
http://nakedsecurity.sophos.com/2011/11/24/fake-itunes-gift-certificate-delivers-a-load-of-malware-for-black-friday-shoppers/
http://www.eleven-securityblog.de/2011/11/malware-warnung-angeblicher-itunes-%E2%80%93gutschein-enthalt-schadsoftware/

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>