Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 16 November 2011

2011.11.16 - Nyhetsbrev

NSM og PST melder om industrispionasje mot norske bedrifter. Apple har oppdatert iTunes. Facebook har fått en ny funksjon som kanskje deler mer enn du er klar over.

Industrispionasje mot norske bedrifter

Aftenposten har i dag en sak om omfattende industrispionasje mot Norge. PST og NSM melder at ti datainnbrudd er oppdaget i norske selskaper innen forsvar, olje og energi. Det antas at enda flere firmaer er rammet, uten at de er klar over innbruddene. Målet har vært å hente ut data som hemmelige kontrakter, industritegninger, brukernavn og passord. Disse angrepene sees i sammenheng.

Det har blitt brukt en ny trojaner for hvert angrep for å unngå oppdagelse fra anti-virus. Disse har så blitt sendt ut til ansatte i bedriftene som vedlegg i e-poster.
Referanser
http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Stjeler-kontrakter-tegninger-passord-og-hemmelige-data-6698674.html

Ny versjon av iTunes

Apple har sluppet ny versjon av iTunes (10.5.1). Denne versjonen retter en sårbarhet som skyldes at oppdateringfunksjonen bruker HTTP-spørringer for å sjekke etter nye oppdateringer. Denne funksjonen kan utnyttes ved hjelp av et "Man-in-the-Middle"-angrep til å få brukeren til å trykke på linker som gir seg ut for å være fra Apple.
Referanser
http://www.us-cert.gov/current/index.html#apple_releases_itunes_10_51
http://support.apple.com/kb/HT5030

Ny funksjon i Facebook kan dele mer enn du er klar over

Vi skriver i dag på våre Facebook-sider om en ny funksjon kalt "Ticker for apps" eller "Applikasjonspanel" på norsk. Denne funksjonen deler fortløpende med dine venner hvilke Facebook-applikasjoner du bruker og når du bruker dem.

Se vår Facebook-side for mer informasjon rundt saken.
Referanser
http://www.facebook.com/TelenorSOC

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>