Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Friday 13 January 2012

2012.01.13 - Nyhetsbrev

Det er oppdaget malware som stjeler login-detaljer fra smartkort. Oracle skal patche 78 svakheter førstkommende tirsdag.

Sykipot Malware Now Steals Smart-Card Credentials

Sykipot er en familie med malware som har blitt brukt i flere målrettede angrep mot myndigheter og firmaer. Det har nå blitt oppdaget flere varianter som kan stjele login-informasjonen som ligger på smartkort, samt PIN-koden som brukeren taster inn. Sykipot kan blant annet lese ut denne informasjonen fra smartkortlesere brukt av forsvarsdepartementet i USA.
Referanser
http://www.darkreading.com/authentication/167901072/security/attacks-breaches/232400288/sykipot-malware-now-steals-smart-card-credentials.html

http://www.oracle.com/technetwork/topics/security/cpujan2012-366304.html

Oracle melder at de vil slippe patcher for 78 svakheter tirsdag 17. januar. Blant de mange produktene som vil bli oppdatert er Oracle Database, Oracle Application Server, PeopleSoft og MySQL. Det opplyses at flere av svakhetene er kritiske og kan føre til at ikke-autoriserte brukere kan ta over kontroll over systemer over nettet.
Anbefaling
Vent på patcher og oppdater relevante systemer så fort som mulig.
Referanser
http://www.oracle.com/technetwork/topics/security/cpujan2012-366304.html

Full HTML-versjon av dagens nyhetsbrev.

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>