Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Monday 28 August 2017

2017.08.28 - Nyhetsbrev

Bloggeren Roy Solberg avdekket feil i Digipost. Valg-stemmene blir talt opp av datamaskiner tilkoblet internett. Cyberkriminalitet relatert til kryptovaluta har kostet flere millioner.

Bloggeren Roy Solberg avdekket feil i Digipost

Bloggeren Roy Solberg har oppdaget en informasjonslekkasje i Digipost. Et API-kall som ikke stilte krav til autentisering kunne brukes til å hente ut data om andre brukere. Blant dataene var bruksmønster, navn og IP-adresse. Digipost fikset problemet i løpet av kort tid og ga en mindre belønning for tipset.
Referanser
http://blog.roysolberg.com/2017/08/digipost-leak

Cyberkriminalitet relatert til kryptovaluta har kostet flere millioner

Totalt har cyberkriminlatitet relatert til kryptovalutaen Ethereum kostet $225 millioner så langt i år. Mer enn 30 000 personer har blitt ofre for Ethereum-relatert cyberkriminalitet, som i gjennomsnitt har mistet $7,500 hver.
Referanser
https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-[...]

Valg-stemmene blir talt opp av datamaskiner tilkoblet internett

En rekke kommuner har innført maskinell opptelling av stemmene i norske valg, hvor systemene er tilkoblet internett. Systemene består av vanlige Windows-datamaskiner som er tilkoblet en dokumentskanner. Dette systemet er igjen koblet til en database-server i samme lokale som maskinene som utfører tellingen. Etter tellingen er utført, sendes det krypterte resultatet inn til valgdatasystemet. Valgloven stiller krav til at stemmene telles minst to ganger, men det er ingen krav til manuell telling. Det betyr at kontrolltellingene også kan bli gjort av tellemaskiner. Flere IT-eksperter er skeptiske til løsningen.
Referanser
https://www.nrk.no/norge/teller-opp-stemmer-i[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>