Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Thursday 14 September 2017

2017.09.14 - Nyhetsbrev

Amerikanske myndigheter avinstallerer Kaspersky-programvare. Zerodium tilbyr $1 million for fungerende 0-dagssvakhet i TOR-nettleseren. Ny bakdør funnet i plugin for Wordpress.

Kaspersky software er svartelistet hos amerikanske myndigheter

The Department of Homeland Security har gitt amerikanske myndigheter 90 dager på å av-installere og erstatte programvare fra Kaspersky. Dette på grunn av sterk mistanke til knytning mot russiske myndigheter. Kaspersky benekter enhver tilknytning.
Referanser
http://www.zdnet.com/article/dhs-issues-direc[...]

Zerodium tilbyr $1 million for 0-dagssvakhet i TOR-nettleseren

Firmaet Zerodium, som kjøper og selger 0-dagssvakheter, tilbyr markedet 1 million dollar for en fungerende 0-dagssvakhet i TOR-nettleseren. TOR-nettverket anonymiserer brukerne og er derfor brukt av mange over hele verden.
Referanser
http://www.securityweek.com/zerodium-offers-1[...]

Bakdør funnet i Wordpress plugin med over 200.000 installasjoner

Wordpress-pluginen Display Widgets er fjernet av Wordpress.org etter funn av en bakdør. Det har også tidligere vært problemer med denne.
Anbefaling
Saken skal være handtert av Wordpress.org
Referanser
https://www.bleepingcomputer.com/news/securit[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>