Vi gjør oppmerksom på at informasjonen gitt i denne bloggen er ferskvare og således kan inneholde feil. Aksjoner som gjøres på grunnlag av denne er på eget ansvar. Telenor tar ikke ansvar for innhold gitt i eksterne lenker.

Wednesday 15 November 2017

2017.11.15 - Nyhetsbrev

Adobe og Microsoft har gitt ut sine månedlige sikkerhetsoppdateringer. Det har også kommet en oppdatering til nettleseren Mozilla Firefox. Kaspersky har gitt ut sin kvartalsvise APT trends rapport og det russiske forsvarsdepartementet har lagt ut bilder fra et mobilspill som bevis på at USA samarbeider med IS i Syria.

Sikkerhetsoppdatering fra Mozilla

Mozilla gir ut en sikkerhetsoppdatering som skal fikse svakheter i Firefox 57 og ESR 52.5.
Referanser
https://www.mozilla.org/en-US/security/adviso[...]

Kaspersky er ute med sin kvartalsvise APT trends rapport

Rapporten sier blant annet at det har vært en klar økning i såkalte "supply chain attacks" de siste to kvartalene. Dette kan blant annet innebære å angripe et tredjeparts konsulentselskap for å skaffe seg tilgang til den bedriften som egentlig er målet.
Referanser
https://securelist.com/apt-trends-report-q3-2[...]

Det russiske forsvarsdepartementet la frem bilder fra et mobilspill som bevis påstand om at USA støtter IS

Meldingene var oversatt til flere språk og ble lagt ut i flere sosiale medier i går. Bildene var lagt frem som bevis på at USA støtte IS i Syria, men analyser viste at de var hentet fra blant annet mobilspillet "AC-130 Gunship Simulator: Special OPS Squadron". Noen av dem var også hentet fra videoer som ble offentliggjort av det Irakiske forsvarsdepartementet i 2016.
Referanser
https://www.bellingcat.com/news/mena/2017/11/[...]
https://www.aftenposten.no/verden/i/p07VR/Rus[...]

Adobe ute med sikkerhetsoppdateringer

Adobe har sluppet sikkerhetsoppdateringer som fikser flere svakheter i deres produkter og tjenester. Noen av disse skal også bli aktivt utnyttet i følge Adobe. Det blir anbefalt å oppdatere berørte systemer
Referanser
https://helpx.adobe.com/security.html
https://threatpost.com/adobe-patches-flash-pl[...]

MIcrosoft har sluppet sine månedlige sikkerhetsoppdateringer

Microsoft har gitt ut sine månedlige sikkerhetsoppdateringer som inneholder totalt 55 oppdateringer, hvorav 16 er vurdert som kritiske. Microsoft Edge og Internet Explorer er blant de berørte produktene.
Referanser
https://portal.msrc.microsoft.com/en-us/secur[...]

No comments:

Post a Comment

Retningslinjer for kommentarer
Alle kommentarer vil bli gjennomlest før de blir publisert. Kommentarer som er usaklige, har støtende eller upassende innhold vil bli slettet av moderator.

 
>